Page 31 - KK Broj 4
P. 31

Kajkavske kronike - broj 4                                            lifestyle                                                                                          1. travnja 2023. 31

»» helena medved prva, a ana usmiani druga pratilja zagrebačke predstavnice na izboru miss hrvatske                                                                   »» gastro kutak

                                                                                                                                            Foto: Boris Mataković/PR  Recept za
                                                                                                                                                                      domaće klipiće

                                                                                                                                                                          Za ljubitelje dizanih ko-
                                                                                                                                                                      laÄŤa donosimo vam provje-
                                                                                                                                                                      reni recept za domaće klipi-
                                                                                                                                                                      će, kako bi svoje ukućane, ali
                                                                                                                                                                      i drage goste mogli razveseliti
                                                                                                                                                                      mirisnim klipićima koji svoju
                                                                                                                                                                      svježinu zadržavaju još dugo
                                                                                                                                                                      nakon peÄŤenja.

                                                                                                                                                                          Sastojci: 500 g glatkog
                                                                                                                                                                      brašna, 12 g soli,120 ml ulja, 3
                                                                                                                                                                      dl mlijeka, 40 g svjeĹľeg kvas,
                                                                                                                                                                      žličica šećera i jaje.

                                                                                                                                                                          U šalicu toplog mlijeka
                                                                                                                                                                      stavite dizati svjeĹľi kvasac te
                                                                                                                                                                      tomu dodate malo šećera. U
                                                                                                                                                                      zdjeli pomiješate brašno, sol i
                                                                                                                                                                      ulje te dodate dignuti kvasac.
                                                                                                                                                                      Zamijesite u glatko tijesto te
                                                                                                                                                                      ostavite da odmara pola sata.
                                                                                                                                                                      Nakon toga oblikujete kuglice
                                                                                                                                                                      te opet ostavite da odmaraju.
                                                                                                                                                                      Kuglice razvaljate i zarolate
                                                                                                                                                                      u klipiće. Stavite ih u nauljen
                                                                                                                                                                      lim i opet ostavite da se diĹľu.
                                                                                                                                                                      PremaĹľete ih jajem, a po Ĺľe-
                                                                                                                                                                      lji moĹľete ih dodatno posoliti
                                                                                                                                                                      ili posipati sjemenkama. Klipi-
                                                                                                                                                                      ći se peku 12 minuta u pećni-
                                                                                                                                                                      ci zagrijanoj na 225 stupnje-
                                                                                                                                                                      va. U slast! n

Tara Begedin proglašena je
najljepšom Zagrepčankom

Ulijepom ambijentu                – Tara je mlada, vrlo perspek-      šetalo je pistom u kreacija-                             Ana Usmiani  Foto: Boris Mataković/PR  »» jeste li znali?
            Stil eventa je okru-  tivna balerina i jazz plesaÄŤica,    ma Q mode, Calico Mooda, s       estradni menadĹľer i mentor
            njena najljepša Za-   koja ima samo 17 godina, a već      naočalama Tvornice naoča-        kategorije TALENT, proslav-                                    Odbačena
            grepčanka, 17-godiš-  sada postiže odlične uspjehe u      la, nakitom Cyber Look, ha-      ljeni košarkaš Gordan Giriček,                                 kosa kao filtar
nja Tara Begedin, koja će pred-   onome što radi. Pohađa opću         ljinama dizajnerice Natalije     Miss Hrvatske 2014. Antonija
stavljati županiju Grad Zagreb    gimnaziju i govori engleski i       Smogor, vjenčanicama Niko-       Gogić Bračulj i Miss Hrvatske                                      Jeste li znali da vaša odre-
na finalu Miss Hrvatske 2024!     talijanski jezik. Ova mlada lje-    lina i svečanim večernjim ha-    2019. Katarina Mamić. U pro-                                   zana kosa može pomoći u
Njezine pratilje su Hele-         potica uz ples jako voli odboj-     ljinama Boujee.                  gramu koji je vodio Davor Ga-                                  uklanjanju onečišćenja ocea-
na Medved kao prva i Ana          ku i atletiku – ističe Iva Loparić  Tarina pobjeda jednoglasna je    rić nastupio je Amir Kazić Leo.                                na, jezera i rijeka? Neki frize-
Usmiani, inaÄŤe iz Bedekov-        Kontek, vlasnica licence Miss       odluka ocjenjivaÄŤkog suda koji   Misica i njezine pratilje daro-                                ri u poÄŤeli su skupljati odre-
čine, kao druga pratilja. Ina-    Hrvatske i direktorica Miss         su činili između ostalih Tihana  vane su poklonima Sepa Lo-                                     zanu kosu radi zaštite okoliša.
če, među 11 najljepših bila       Grada Zagreba.                      Harapin Zalepugin , modna        gistike, MED LINEA , Health                                    Odbačena kosa ugurana u sta-
je još jedna Bedekovčanka,        Jedanaest djevojaka, koje je        agentica i mentorica kategori-   and Beauty centra, pilates stu-                                re najlonske čarape može se
Nina Tomaševski.                  uljepšavao Profokus, pro-           je TOP MODEL, Zoran Škugor,      dia Manola, instituta za ljepo-                                pretvoriti u filtar koji upija
                                                                                                       tu Dharma , Danyelle Yachtinga                                 ulja, benzin i ostatke kreme
                                                                                                       poklon pakete Tiens Hrvatska,                                  za sunÄŤanje iz vodenih masa.
                                                                                                       Eliza kave, vinarije Povratak i                                Kilogram kose apsorbira do
                                                                                                       Maskice.hr.                                                    osam litara ulja iz vode. Filtri
                                                                                                       U glamuroznoj veÄŤeri, za ÄŤiju                                  od kose mogu se oÄŤistiti i po-
                                                                                                       su se kulisu pobrinuli Vrtni                                   novno koristiti do osam puta.
                                                                                                       centar Flora, Le ballon i cvje-                                Ideja o prikupljanju kose za
                                                                                                       ćara Eva Maria, među ostali-                                   filtre brzo se proširila Fran-
                                                                                                       ma su uĹľivali i IvanÄŤica Pahor,                                cuskom, gdje su filtri od kose
                                                                                                       Tamara Roglić, Sanja Bjedov                                    postali poznati kroz kampa-
                                                                                                       Popović, a sve je zabavljao DJ                                 nju ‘Coiffeurs Justes”’. Njiho-
                                                                                                       Saša Šoštarić. n                                               vi filtri za kosu već se koriste
                                                                                                                                                                      u cijelom svijetu, a od poÄŤet-
                                                                                                                                                                      ka 2022. omogućeno je ljudi-
                                                                                                                                                                      ma da doniraju svoju kosu
                                                                                                                                                                      za te filtre na međunarod-
                                                                                                                                                                      noj razini. n
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36